Over ons

Pensionstal Scheldemonde wordt gerund door Peter Hanse. De familie Hanse heeft al sinds eind 1800 een boerderij in Bruinisse tot 1974 op de locatie waar nu de Golfclub “Grevelingenhout” gevestigd is en sinds  1975 op de huidige locatie, de Scheldemonde. Toen in 1989 Peter Hanse van de Middelbare Landbouwschool kwam is deze met zijn vader C.J. Hanse in de Maatschap C.J. en P.J. Hanse gegaan en hebben tot 2011 het bedrijf als akkerbouw bedrijf gerund.    

Paarden waren in de vorige generatie ook al belangrijk.

Opa P.J. Hanse behaalde in 1923 zijn Getuigschrift “Paardenkennis”

 

 

Onze geschiedenis

Van oorsprong zijn we een land/tuinbouwbedrijf. Toen we in 2001 onze tuinbouwtak beeindigden, zijn we in de vrijgekomen schuur op kleine schaal begonnen met pensionstalling. 

Dite kwam als 1 van de eerste in 2001 op stal en still going strong (34 jaar)

Dite kwam in 2001 als 1 van eerste op stal, and still going strong (34jaar)

 
 

 

Toen in 2005 zich de mogelijkheid voordeed om een nieuwe accomodatie te bouwen hebben we dit direct aangepakt. Er kwam een nieuwe stal met ruimte voor 35 paarden en binnenrijbaan met Agterbergbodem. Tot 2014 was het voorste gedeelte van de stal met 10 boxen verhuurd als traings-/africhtingsstal. Nu richten we ons volledig op pensionstalling en op beperkte schaal de fokkerij .

Impressie van ons bedrijf

 

ons team

Peter Hanse   Samen een aantal enthousiaste vrijwillers staan wij elke dag klaar voor de dagelijkse verzorging van paard en bedrijf  

Bent u benieuwd naar onze diensten en tarieven kijk dan op Pensionstalling